We hebben een aantal zeer bijzondere smaken voor u uitgezocht, wijnen afkomstig uit verschillende Europese regio's.

Tsjechië

Dluhe Grefty

Moravië, de Tsjechische Republiek

2,5 hectares

Kleine authentieke wijnmakerij, die wijn is geproduceerd van biologisch gekweekte druiven, zonder toegevoegde gisten of chemische middelen, niet gefilterd.

"Wij manipuleren onze wijn niet, hij bevat louter wat hij meegenomen heeft uit de wijngaard en weerspiegelt de plaats, de tijd en de zorg die erin is gestoken door de wijngardenier; en het evenwicht van de wijn, zijn authenticiteit. Wijn weet zelf het beste wat hij aan zichzelf moet toevoegen."
 
Korab

Moravië, de Tsjechische Republiek

4 hectares

Een familie wijnmakers, die reeds sinds 2006 druiven cultiveren in oude wijngaarden. Men maakt gebruik van spontane gisting en een authentieke mentale instelling (dit begrijp ik niet goed). Geleidelijk aan is men overgestapt op organic wijnbouw en een bio-dynamische filosofie.

"Wij trachten authentieke manieren te vinden, niet alleen maar nieuwe manieren, maar nieuwe oude manieren, methodes gehanteerd door onze voorouders, werkwijzen die nu veelal vergeten en verloren zijn geraakt in de dagelijkse consumistische mallemolen. 'Leef wijn' zou heel goed een van die nieuwe oude benaderingen kunnen worden."
 
Syfany

Moravia, Tsjechië

Deze familie maakt al bijna 500 jaar wijn. Hun druiven worden op de aller zachtaardigste manier gekweekt: zonder nodeloze belasting van het milieu en met de nadruk op verbetering van biodiversiteit in het landschap. Omzichtige vinificatie is troef hier, er worden geen toevoegingen gebruikt, behalve een noodzakelijke -zeer lage- hoeveelheid sulfiet, terwijl er van niets anders dan de zwaartekracht wordt geprofiteerd gedurende de klaring.

"Wij zijn ervan overtuigd dat wijn een levend organisme is dat je kunt aanspreken en benaderen als je een handje geholpen moet worden."